|
|
Gratinerad rabarber 4port
8 skalade rabarberstjälkar
2 tsk smör eller margarin
1½ dl vit sirap
1 tsk brun farin
1 dl mandelspån
Gratängsås :
1 dl vitt vin
2 äggulor
3 tsk florsocker
2 krm kardemumma
1 tsk smör eller margarin
Vaniljglass eller grädde till serveringen
Sätt ugnen på grill, 250°
Skär rabarberna i bitar.
Smält smöret i en panna och fräs bitarna på svag värme tills de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt sirapen, farin och mandelspån.
Rör om och ställ åt sidan.
Häll vin, äggulor, florsocker och kardemumma i en kastrull.
Vispa såsen kraftigt över svag värme tills den skummar.
Avsluta med att vispa ner det rumsvarma smöret.
Fördela rabarberna i smord form och häll över såsen.
Gratinera så att ytan får fin färg.
Servera med en klick vaniljglass eller grädde.
|
|