|
|
Äppel och squashkaka
Ca 400 g squash
50g sötmandel
3 äpplen
Smet
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Skölj och ansa squashen. Skär den mitt itu på längden och skrapa ur kärnhuset.
Riv halvorna grovt, lägg det rivna i en sil och låt det rinna av.
Smörj en form med ca 25 cm i diameter.
Sätt ugnen på 200° .
Skålla, skala och hacka mandeln grovt.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör väl mellan varje.
Blanda ner den rivna squashen.
Sikta mjöl blandat med bakpulver och rör samman till en smet.
Häll smeten i formen och lägg på äppelskivor.
Strö över mandel
Grädda på galler något under mitten i ugnen i ca 40 min.
Pova med en sticka att kakan är torr.
Servera den gärna ljummen med glass eller grädde.
|
|