Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sockerkaka med knäckig kokosglasyr

Baka gärna dubbel sats i långpanna när du ändå är igång, för den här kakan brukar ta slut på en gång!

Du behöver:
75 g smör
1 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Till glasyren:
2 msk smält smör
1 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
1 msk vetemjöl
1/2 dl grädde

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, smörj och bröa en 1 1/2-liters öppningsbar bakform (springform).
Vispa ägg och socker så det blir riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl+bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten. Blanda också ner det avsvalnade smöret och mjölken. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 min.
Blanda under tiden alla ingredienser till glasyren(behöver inte kokas). Bre glasyren över kakan när den har gräddats i 20 min, ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 min till.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N