|
|
Fabbo Z levergryta
Här kommer ett recept på levergryta som jag fick av en bekant, jag har inte prövat det själv men det låter smarrigt.
Till Fabbo Z levergryta behöver du;
1 kg färsk lammlever/ungnötslever
1L gammeldagsmjölk
ca 90 Cl rött vin
6 st Charlottenlökar
500 gr champijoner´+ 1 hg Karl-Johan samt 2-3 st murklor
1 pkt Bacon
3 Lagerblad
4 korn kryddpeppar
5 vitpepparkorn
6 rosépepparkorn
rosmarin
timjan
mejram
dragon
4 kluftor vitlök
Salt
peppar
Redning
2-3 msk specialvete/maisena
Dag 1;
tärna levern i lagom bitar lägg i stor skål tillsammans med
mjölk och ca 30 cl rött vin, ta mejram, rosmarin, timjan och dragon
lite salt. låt stå i kylen över natten.
massera levern vid minst 2 tillfällen...
Dag2.
skölj av levern i kallt vatten
värm en järngryta (skall vara het) häll i olivolja och den hackade vitlöken!
i med levern... fräs på och rör runt.
När levern fått färg tillsätt Baconen ( finhackat) därefter charlottenlöken, fräs ett par minuter i med chamipinjonerna
(De skall vara delade i på 3 el.4:a delar) ner med alla kryddor och slå på resten av vinet
(skruva ner värmen)
Låt puttra ca 30 min red av och servera med pressad potatis och lingonsylt.
P.s en 3 dl grädde smaksätter och piffar upp på slutet...
Mv.
Fabbo Z
|
|