Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fisk från Orienten

Fisk från Orienten 4 port


Ingredienser:

600 g torsk, kolja eller sejfilé
½ tsk citronpeppar
1 tsk salt
½ lime, saft och skal av
2 krm koriander, malen
1 krm spiskummin, malen
2 krm sambal oelek
½ tsk farinsocker
salt och peppar
ev. Maizena
Sås:
1 gul lök
1 tsk färsk ingefära, riven
½ vitlöksklyfta, pressad
½ tsk currypulver
2 tsk smör eller margarin
1½ dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1½ dl matyoghurt


Gör så här:

1. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Strö över citronpeppar och salt.

2. Tillaga fisken i ugn på 200° tills innertemperaturen är 60°, i ca 10 minuter.

3. Fräs lök, ingefära, vitlök och curry i fett utan att det tar färg. Tillsätt buljong, krossade tomater, limesaft och skal, koriander och spiskummin. Koka såsen på svag värme tills den blivit lite tjock i konsistensen, ca 15 minuter. Smaka av med sambal oelek, farinsocker, salt och peppar. Red ev. av med lite Maizena utrört i lite vatten. Strö över persilja vid serveringen.

4. Servera med sås, jasminris och matyoghurt och en sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N