Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Denna goda fiskrätt brukar uppskattas även av familjens yngsta medlemmar, som ibland är misstänksamma mot allt vad fisk heter.
6 portioner
600 g färska torskfiléer
eller motsvarande mängd fryst
1 knippa dill
salt
2 msk citronsaft
långkornigt ris
vatten, salt
Stuvning:
2 msk smör eller margarin
300 g färska champinjoner
1 ½ msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
salt, peppar
4 tomater
1 dl god riven ost
Koka riset i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Lägg fiskfiléerna i en stor, smord ugnssäker form, salta lätt och droppa över citronsaft. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 10 minuter, så att fisken blir nätt och jämnt kokt.
Ta upp fisken med hjälp av en stekspade. Lägg det kokta riset i botten på formen och lägg sedan tillbaka fisken över riset. Strö över klippt dill.
Gör stuvningen: Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna tills den är mjuk och har fått litet färg. Strö över mjöl och späd med grädde och låt det hela puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen över fisken i formen. Skiva tomaterna och fördela dem över ytan, strö över riven ost och gratinera i 200° ca 10 minuter eller tills rätten fått vacker färg.