Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Röd gryta med fläskkött

RÖD GRYTA MED FLÄSKKÖTT

Detta är en fantastiskt god gryta lagad på bogfläsk, som först får marinera i en blandning av apelsin- och citronsaft samt kryddor. Rätten blir utmärkt som bjudmat, inte särskilt dyr och mycket lättlagad.

Ca 6 portioner

Ca 800 g benfritt bogfläsk i skivor
saft av 2 apelsiner
saft av 1 citron
1 tsk söndersmulad basilika
1 tsk söndersmulad oregano
2 krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 lagerblad
½ tsk salt
1 msk maizena- eller potatismjöl
hackad persilja
strimlat apelsinskal

Putsa köttet och skär skivorna jämna. Lägg dem i en skål. Blanda samman apelsin- och citronsaft med kryddorna och häll blandningen över köttet. Låt det stå på kallt ställe minst 6 timmar, gärna längre. Vänd skivorna någon gång.

Ta upp köttet ur marinaden och torka av det. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna väl på bägge sidor. Lägg dem i en gryta och häll över marinaden. Vispa ur stekpannan med spadet från tomaterna. Låt det koka ihop något och häll det tillsammans med tomaterna över köttet i grytan. Tillsätt lagerblad och salt. Låt köttet eftersteka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills det känns mört.

Rör ut mjölet i litet kallt vatten och rör ned redningen i grytan. Låt rätten sjuda upp. Strö över persilja och strimlat apelsinskal. Servera rätten direkt ur grytan.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N