Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chilikyckling med ris

CHILIKYCKLING MED RIS

2 portioner

2 dl okokt, långkornigt ris
2 msk smör eller margarin
2 kycklingfiléer
1 dl chilisås – stark eller mild, vilket du nu vill ha
½ tsk malen svartpeppar
1 tsk curry
1 dl matlagningsgrädde
½ dl riven ost


Sätt ugnen på 200°.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg matfett i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit, d v s när margarinet ”tystnat”. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem runt om ca 3 minuter på båda sidor.

Lägg kycklingfiléerna i en smord, ugnssäker form. Blanda chilisås med svartpeppar och curry. Bred ut chilisåsen med en matsked över kycklingen och häll matlagningsgrädde runt om. Täck kycklingen med riven ost och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Servera med det kokta riset och en god sallad.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N