|
|
Kassler Provencale
KASSLER PROVENÇALE
Servera gratinerad kassler med en ljuvlig doft och smak av vitlök. Rätten är enkel att tillaga även till många gäster och den gör alltid succé.
4 portioner
500 – 600 g benfri kassler
3 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
2 – 3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ - 1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Garnering:
persilja
Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i en eller två rader i mitten av en ugnssäker form. Vispa grädden lätt och blanda ned persilja, vitlök, salt och peppar. Klicka grädden över kasslern i formen och strö över den rivna osten.
Gratinera i mitten av ugnen i 175 – 200° ca 30 minuter. Strö över litet hackad persilja och servera kasslern till ris, pasta eller kokt potatis, blandad sallad och vitt bröd.
Ska du laga till många går det fint att göra rätten i långpanna.
Bella
|
|