|
|
Pasta Marinara
En supergod pasta som är fettsnålt (om man bortser ifrån grädden) lyxig!
2-3 portioner
500 gr oskalade räkor (Jag brukar slänga i lite till ändå)
2 burkar hela tomater
1-2 dl vitt matlagningsvin (smaka dig fram)
1-2 dl grädde/matlagningsgrädde (smaka dig fram här med)
2 tärningar fiskbuljong
2 vitlöksklyftor
ev. salt
olja
Fräs pressad vitlök i lite olja. Häll på tomaterna och mosa sönder dem så gott det går i en stor tjockbottnad kastrull. Smula ned fiskbuljongen.
Slå på 1 dl av matlagningsvinet och 1 dl grädde.
Låt det puttra ihop en liten stund på medelstark värme.
Smaka sedan av och späd med mer vin och grädde om det behövs. Salta ev. lite.
Lägg i räkorna när smaken på såsen känns bra och låt dem bli varma.
Servera med färsk tagliatelle.
Denna pastasås blir ännu godare om den får stå ett dygn i kylskåp och gotta ihop sig för att sedan värmas upp igen.
Något som är gott som förrätt till detta är bruchettas på ciabatta, vitlökssmör, tomathalvor, basilika, mozarella och svartpeppar.
|
|