|
|
Lax med pasta, spenat och ärtor (2 portioner)
Lax med pasta, spenat och ärtor (2 portioner)
2 laxfilébitar á 150 g
salt och peppar
ca 1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 näve gröna ärtor
2 små nävar babyspenat
några droppar färskpressad citronsaft
120 g pasta
Börja med att koka pastan. Salta och peppra därefter laxbitarna runt om. Hetta upp en stekpanna och halstra laxbitarna hastigt på varje sida. Ta sedan av stekpannan från plattan och låt fisken bli klar på eftervärmen från stekpannan. Laxen ska inte vara tillagad rakt igenom utan ha en ganska märkbar rå kärna. Fräs vitlöken hastigt i olivoljan, tillsätt ärtor, salta och peppra och fräs ytterligare i någon minut. Blanda vitlöken och ärtorna med pastan och servera tillsammans med laxen. Strö babyspenat och droppa lite citronsaft över rätten.
Ett recept saxat från Expressen
|
|