Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

SOUVLAKI MARINERAD FLÄSKFILÉ PÅ SPETT

SOUVLAKI MARINERAD FLÄSKFILÉ PÅ SPETT

600 gram fläskfilé

--- MARINAD ----
0,5 deciliter matolja
2 matsked paprikapulver
1 matsked oregano
2 matsked salt
1 Gul lök
1 matsked svartpeppar; grovmalen
0,5 kaffekopp vitt vin

Tillagning

Blanda alla ingredienser under lätt omrörning, skiva löken och lägg den i
marinaden.

Tärna fläskfilén ca: 50 gr per bit (3 bitar per person) och lägg den i
marinaden.
Ställ köttet i kylskåp ungefär 1 dygn .
Efter marineringen trär du köttet på spett 3 bitar per person, banka lätt
med handflatan innan stekning eller kolgrillning, salta inte vid
stekningen.
Viktigt! Varje bit måste vara ca: 50 gram för att det skall bli saftigt när
man steker.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N