Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 dl AXA rågflingor
7 dl vatten
1 tsk salt
50 g matfett
6 dl vatten
50 g jäst
2 msk sirap
2 tsk salt
1 380 g (2,3 l) Kungsörnen vetemjöl
Lägg rågflingor, vatten och salt i en kastrull och koka det 4 min till en gröt. Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt vatten, sirap och salt. Kontrollera att blandningen inte är mer än fingervarm 37°. Smula ner jästen i blandningen och 2,2 l av mjölet. Arbeta degen smidig (ta ev mer mjöl) tills den släpper degskålen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 45 min. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 40 delar och forma dem till avlånga bullar. Lägg dem på smorda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk 45-60 min. Grädda i 225°, 10-20 min.