Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grötbullar (ca 40 st)

Grötbullar (ca 40 st)

4 dl AXA rågflingor
7 dl vatten
1 tsk salt
50 g matfett
6 dl vatten
50 g jäst
2 msk sirap
2 tsk salt
1 380 g (2,3 l) Kungsörnen vetemjöl

Lägg rågflingor, vatten och salt i en kastrull och koka det 4 min till en gröt. Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt vatten, sirap och salt. Kontrollera att blandningen inte är mer än fingervarm 37°. Smula ner jästen i blandningen och 2,2 l av mjölet. Arbeta degen smidig (ta ev mer mjöl) tills den släpper degskålen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 45 min. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 40 delar och forma dem till avlånga bullar. Lägg dem på smorda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk 45-60 min. Grädda i 225°, 10-20 min.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N