Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gotländsk saffranspannkaka

hittade på passagen o den ser ju sååå gooood ut

Den här saffranspannkakan från Gotland är god både som efterrätt
och till kafferepet med vispad grädde och en klick salmbärs- eller björnbärssylt.

För ca 6 pers.
3-4 port. risgrynsgröt.
5 ägg.
3 dl grädde
2 dl mjölk.
1/2 tsk salt.
1/2 dl socker
1-2 pkt saffran, stött i lite socker.
1/2-1 krm mald kardemumma.
1 hg hackad sötmandel.
(4 st hackad bittermandel.)

Skålla mandeln och hacka den.
Blanda samman alla de torra ingredienserna.
Rör sedan i äggen ett och ett med ett par minuters mellanrum.
Det är viktigt att varje ägg röres ner ordentligt i smeten.
Häll därefter smeten i en ugnsfast form.
Ställ i ugn på 225°C i cirka 30 minuter.
Serveras med fördel medan den fortfarande är varm.
Går även bra att frysa in.



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N