Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Delikatesskaka

Delikatesskaka
2 ägg
3 dl socker
100 gr smör
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 finhackade äpplen

Till glasyren
2 dl florsocker
1 msk kakao
½ msk kaffepulver
1 msk vatten

Vispa ägg och socker. Koka upp matfett och vatten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det heta vattnet och mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner äpplena och häll smeten i en smord och bröat form (2 liters). Grädda i 200º i 40 min. Blanda samman ingredienserna till glasyren och rör den slät. Bred glasyren över kakan när den har kallnat. Kakan räcker till ca 20 skivor.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N