Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fläskfilé med champinjonsås (4 port)

Fläskfilé med champinjonsås 4 port

600 g fläskfilé
2-300 g champinjoner
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk Bong kalvfond el ½ buljongtärning
smör el margarin att steka i
1 klyfta vitlök soja
salt och peppar

Putsa fläskfilén och skär den i knappt centimetertjocka skivor. Bryn fläskfileskivorna så de får lite färg, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan. Skiva champinjonerna och bryn dem i lite smör tillsammans med pressad vitlök, salta och peppra. Häll i grädden och smaka av med fond/buljong och lite soja. Lägg fileskivorna i en ugnsfast form och häll över champinjonsåsen. Ställ in i 225° värme i ugn ca 15 min. Servera till potatisgratäng eller potatisklyftor t ex med en sallad som tillbehör.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N