Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Monas snabbkaka

Monas snabbkaka

4 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
75 g smör eller margarin
2 dl filmjölk

Fyllning
100 g riven mandelmassa
lite ingefära

Garnering
Ca 2 msk grovt hackad mandel
1 msk pärlsocker

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Tillsätt filen och rör snabbt ihop till en deg. Lägg hälften i en smord och bröad form (ca 2 l, rund). Strö över den rivna mandelmassan och dofta över ingefära. Klicka över resten av smeten och bred ut den försiktigt. Strö över mandel o pärlsocker. Grädda kakan i 225° ca 20-25 min



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N