Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Örtvin Dessertvin

Vet inte om det här hamnar på fel ställe :?: :?: :?:

ÖRTVIN DESSERTVIN


Ett stort durkslag örter ca 1½ L Citronmeliss och Salvia mest Citronmeliss

5 L Kokande vatten
10 dl Okokt ris
2 st Apelsiner i klyftor med skalet på
1 kg Farinsocker
2 kg Socker
50 gr Jäst


Skölj örterna lägg dem i en stor hink. Häll kokande vatten över. Låt stå och dra 1 dygn. Sila bort örterna tillsätt ris, apelsinklyftor, socker och farin. Smula ner jästen. Rör runt tills jästen löst sig. Låt jäsa under handduk i 14 dagar. Sila ner i en damajeanne eller hink och låt stå 2-3 veckor. Slanga upp på flaskor så bottensatsen ej följer med.
Vinet är klart att drickas men blir godare om det får lagras några månader. Vill man ha något strävare vin byt ut apelsiner mot citroner


 

 
 
 

  Örtvin Dessertvin | Recept | Drickbart | Vin

det blir nog bra här o de syns ju nu att de va du som la in det :)

oldwolfie



Letade just efter något med Grönt och nyttigt Rolling Eyes men tror också att det passar bättre här



Kunde jag gjort på något annat sätt för att ta bort gäst ????????

Eva St



Kanske skulle va på grönt :leaf:



Nä de blir bra här ;-)

Måste prova när det har börjat växa igen.

Webmaster Jim Admin



Ursäkta anonymiteten jag hade trillat ur inloggningen och blivit gäst men det är mig ni ska skälla på om det inte smakar bra :oops: :oops:

Eva St





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N