Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Örtvin Dessertvin

Vet inte om det här hamnar på fel ställe :?: :?: :?:

ÖRTVIN DESSERTVIN


Ett stort durkslag örter ca 1½ L Citronmeliss och Salvia mest Citronmeliss

5 L Kokande vatten
10 dl Okokt ris
2 st Apelsiner i klyftor med skalet på
1 kg Farinsocker
2 kg Socker
50 gr Jäst


Skölj örterna lägg dem i en stor hink. Häll kokande vatten över. Låt stå och dra 1 dygn. Sila bort örterna tillsätt ris, apelsinklyftor, socker och farin. Smula ner jästen. Rör runt tills jästen löst sig. Låt jäsa under handduk i 14 dagar. Sila ner i en damajeanne eller hink och låt stå 2-3 veckor. Slanga upp på flaskor så bottensatsen ej följer med.
Vinet är klart att drickas men blir godare om det får lagras några månader. Vill man ha något strävare vin byt ut apelsiner mot citroner


 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N