Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tacopaj

Deg:

4 dl vetemjöl
50 g margarin
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Blanda ihop till en deg. Tryck ut i en smord pajform.

Fyllning 1:
400-500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
3 msk tacosås
olja till stekning

Hacka lök och bryn tillsammans med köttfärsen. Blanda i kryddorna och såsen och slå på vattnet. Låt puttra en liten stund. Lägg fyllningen i pajskalet.

Fyllning 2:

2 dl creme fraise
4 msk majonnäs
1 krm svartpeppar
1 hackad jalapeno eller cayennepeppar efter smak

Blanda ihop och bred ut över köttfärsfyllningen.

Täck med riven ost.

Grädda i mitten av ugnen 220 grader, 15-20 min.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Tacopaj | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Paj

MUMS, älskar tacopaj trots att det inte är det nyttigaste som finns. Det finns nog en uppsjö med olika varianter på tacopaj. Man kan ju i prinicp ha i allt som man brukar ha som tacotillbehör. Sallad och kurka kan man ju ha på sidan om förståss. Jag brukar göra så här:

valfri pajdeg

köttfärs med massa tacokrydda

lök

ost

majs

creme fraiche

lökringar

paprikaringar

tomatskivor



Och så en STOR och härlig sallad till!


Visa artikel


tacopaj

Jag hittade ett annat recept i mina gömmor på tacopaj



Degen:

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g margarin

1,5 dl mjölk



Fyllning:

500 g köttfärs

1 msk olja

1 lök

1 påse tacokrydda

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

3 tomater

2 dl créme fraiche

4 msk majonäs

2 dl riven ost



Garnering:

1 rödlök

8 peparoni



Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1.Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.

2.Häll i mjölken och rör ihop.

3.Tryck ut degen i en form med lite högre kanter.

4.Hacka löken.

5.Stek köttfärsen och löken,pressa i vitlöken.

6.Tillsätt tacokryddan och vattnet.

7.Låt puttra tills nästan allt vatten är borta.

8.Häll köttfärsen i pajskalet och lägg på hackade/skivade tomater.

9.Blanda ihop créme fraichen,majonäs och osten och bred ut över tomaterna.

10.Grädda i ugnen i 12-15 min tills ytan fått fin färg.

SOFIE24

Visa artikel


Jag har en variant där det enda som skiljer sig från ditt recept är toppingen. Istället för att ha svartpeppar och jalapeños i creme fraichen och majonnäsen så har jag 2 dl riven ost och 3 grovhackade tomater. (behövs då ingen ost överst). Jättegott!

Skånekatten

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N