Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Falafel

Falafel som är bollar eller biffar

5 dl kikärtor
7 1/2 dl vatten
1 liten välhackad småbitar lök
2 vitlöksklyftor ( är inget krav )
2 msk hackad persilja
1 msk hackad färsk koriander
2 tsk kummin
1 msk vatten
1/2 tsk bakpulver
+ olja man har i gryta för fafafelbollarna


Blötlägg kikärtorna i vatten över natten.
- Nästa dag, tvätta av, och mixa tills det blir finhackat.
ca 30 sec i matberedare / stavmixer
tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa jättelite 15 sec max
Låt smeten vila i 30 minuter

Om smeten är lös och inte går göra bollar av blanda i lite mjöl
Nu så gör man bollar som påminner om köttbullar / frikadeller
Man lägger försiktigt ner bollarna en i taget grytan med varma
EJ KOKANDE oljan i 3 minuter men man kan ha en håv annars
som man skakar ( obs lätt misslyckas )
Så här kommer en lättare variant
Man har olja i järnpanna ( varning för bränna sig och inte för varmt )
Man plattar till BIFFAR istället för bollar och låter dom vara en kort stund
så dom blir genomfrästa .

Kommentar:

I detta recept kokas INTE de blötlagda kikärtorna, det blir bättre konsistens om man inte kokar dem.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N