Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Äppeldricka

2 ½ kg äpplen
3 l vatten
1 - 1½ dl socker per liter färdig dricka
2 tsk citronsyra
½ tsk natriumbensoat

Skölj och skär äpplena i klyftor.
De behöver inte skalas, ta bara bort fula delar och blomfnaset.
Blanda äpplen och vatten och låt det hela står svalt i tre dygn.
Sila därefter bort äpplena genom silduk.
Rör ner sockret och rör om tills det löst sig.
Rör ut citronsyra och natriumbensoat i lite hett vatten, blanda ner i äppeldrickan.
Häll på flaskor. Förvara kallt.
Den ska inte spädas vid serveringen.

Ska den sparas en längre tid så frys in den.




brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Fint, ska prova den med, men jag orkar nog inte vänta på engen sherry :)



Tackar!

Webmaster Jim Admin



Hej webmaster jim!

Vill du göra något annat av dina frysta äpplen, så prova på att göra äppelketchup. Den innehåller sherry och kan du vänta 4 veckor på att göra ketchupen, så kan du hinna med att göra din egen sherry först. Det går bra att använda frysta äpplen, det gör ingenting om de mörknat, ketchupen får då bara en lite mörkare färg.

brittmarie



Va många bra recept du har :-D



Vi har tre äppelträd på tomten, förra sommaren blev det mest äppelkaka men i år får det bli äppeldricka oxo :-D



Vi har fortfarande äpplen i frysen men dom passar nog bäst till äppelkaka o mos.

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N