Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lingonbröd

Lingonbröd 2 st

50g jäst
3 dl vatten, 37*
2 msk smör
2 dl lingon
1 tsk salt11-12 dl mörkt lantbrödsmjöl
½ dl kruskakli

Sätt ugnen på 200*.
Lös upp jästen i vattnet blandat med smör och lingon.
Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30 min.
Ta upp och dela degen. Trilla två stora runda bullar. Pensla med vatten och vänd bullarna i kli.
Skär tre skåror så att det bildas en stjärna på vardera bulle.
Låt brödet jäsa övertäckt i 30 min.
Grädda 30-35 min längst ner i ugnen.



Norpan
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N