Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lingonbröd

Lingonbröd 2 st

50g jäst
3 dl vatten, 37*
2 msk smör
2 dl lingon
1 tsk salt11-12 dl mörkt lantbrödsmjöl
½ dl kruskakli

Sätt ugnen på 200*.
Lös upp jästen i vattnet blandat med smör och lingon.
Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30 min.
Ta upp och dela degen. Trilla två stora runda bullar. Pensla med vatten och vänd bullarna i kli.
Skär tre skåror så att det bildas en stjärna på vardera bulle.
Låt brödet jäsa övertäckt i 30 min.
Grädda 30-35 min längst ner i ugnen.



Norpan
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N