Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Äppel och squashkaka

Ca 400 g squash
50g sötmandel
3 äpplen

Smet
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Skölj och ansa squashen. Skär den mitt itu på längden och skrapa ur kärnhuset.
Riv halvorna grovt, lägg det rivna i en sil och låt det rinna av.
Smörj en form med ca 25 cm i diameter.
Sätt ugnen på 200° .
Skålla, skala och hacka mandeln grovt.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör väl mellan varje.
Blanda ner den rivna squashen.
Sikta mjöl blandat med bakpulver och rör samman till en smet.
Häll smeten i formen och lägg på äppelskivor.
Strö över mandel
Grädda på galler något under mitten i ugnen i ca 40 min.
Pova med en sticka att kakan är torr.
Servera den gärna ljummen med glass eller grädde.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N