Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

BÖCKLINGLÅDA

BÖCKLINGLÅDA

10 stycken böckling(ar)
svartpeppar; nymald
1 deciliter dill,; finklippt
0,5 deciliter persilja; finhackad
0,5 deciliter gräslök; finklippt
2 deciliter vispgrädde
smör; till formen
Sätt ugnen på 225°. Rensa och filéa böcklingen.
Smörj en ugnssäker form. Lägg böcklingfiléerna, så hela som möjligt, i
formen, mal över lite peppar. Täck med dill, gräslök och persilja. Häll
över vispgrädde så att det nätt och jämnt täcker fisken. Lägg på några
smörklickar.
Grädda i ugnen ca 10-15 minuter till grädden blivit krämig och ytan fått
vacker färg.
Variationer:
Böcklingen kan bytas ut mot annan rökt fisk, t ex makrill eller forell.
Beräkna 1 filé per person. Rätten blir något magrare om man istället för
vispgrädde häller över en äggstanning gjord på 1 ägg och 1½ dl mjölk eller kaffegrädde.
Att dricka till:
Öl, gärna mörkt, eller mumma.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N