Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

BÖCKLINGLÅDA

BÖCKLINGLÅDA

10 stycken böckling(ar)
svartpeppar; nymald
1 deciliter dill,; finklippt
0,5 deciliter persilja; finhackad
0,5 deciliter gräslök; finklippt
2 deciliter vispgrädde
smör; till formen
Sätt ugnen på 225°. Rensa och filéa böcklingen.
Smörj en ugnssäker form. Lägg böcklingfiléerna, så hela som möjligt, i
formen, mal över lite peppar. Täck med dill, gräslök och persilja. Häll
över vispgrädde så att det nätt och jämnt täcker fisken. Lägg på några
smörklickar.
Grädda i ugnen ca 10-15 minuter till grädden blivit krämig och ytan fått
vacker färg.
Variationer:
Böcklingen kan bytas ut mot annan rökt fisk, t ex makrill eller forell.
Beräkna 1 filé per person. Rätten blir något magrare om man istället för
vispgrädde häller över en äggstanning gjord på 1 ägg och 1½ dl mjölk eller kaffegrädde.
Att dricka till:
Öl, gärna mörkt, eller mumma.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N