Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Potatismos med ugnsbakad vitlök

1 kg potatis
1 hel vitlök
1 msk olivolja
½ dl creme fraiche
4 msk smör
mjölk
salt
vit peppar

Dela vitlöken i klyftor, låt skalet vara kvar.
Lägg klyftorna med olivoljan i en bit folie och "slå in" det noga.
Baka i ugn , ca 200 º, i 45 minuter.
När vitlöken kallnat något så kläm ut den ur skalet och mosa den med en gaffel.
Skala ,och koka potatisen.
Pressa potatisen eller vispa med elvisp och blanda den med vitlök, creme fraich,smör, salt och peppar och vipa ihop moset med en elvisp.
Späd med varm mjölk (moset blir luftigare om mjölken är varm) till önskad konsistens.
För mer smak och variation, tillsätt persilja eller andra örter.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N