Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fasan med valnötter

3 port

1 plockad och urtagen fasan
3/4 flaska enkelt rödvin
5 morötter skurna i inte alltför tunna stavar
12 riktigt små lökar
50 g smör
50 g halverade valnötter
röd vinbärsgelé

Bryn fasanen försiktigt i smör tillsammans med morötter och lök i en gryta, som tål ugnsvärme.
Häll över rödvinet och låt fågeln småkoka ca 1 timme i 170-gradig ugn.
Plocka upp fasanen och skär loss köttet från benen. Lägg tillbaka bitarna i grytan. Tillsätt röd vinbärsgele.
Verkar såsen för tunn kan den redas med hjälp av mjöl, knådad till liten kula med smör.
Fräs valnötterna snabbt i smör och vänd ned dem i grytan. Salta och peppra samt strö till sist över litet hackad persilja.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N