Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fasan med valnötter

3 port

1 plockad och urtagen fasan
3/4 flaska enkelt rödvin
5 morötter skurna i inte alltför tunna stavar
12 riktigt små lökar
50 g smör
50 g halverade valnötter
röd vinbärsgelé

Bryn fasanen försiktigt i smör tillsammans med morötter och lök i en gryta, som tål ugnsvärme.
Häll över rödvinet och låt fågeln småkoka ca 1 timme i 170-gradig ugn.
Plocka upp fasanen och skär loss köttet från benen. Lägg tillbaka bitarna i grytan. Tillsätt röd vinbärsgele.
Verkar såsen för tunn kan den redas med hjälp av mjöl, knådad till liten kula med smör.
Fräs valnötterna snabbt i smör och vänd ned dem i grytan. Salta och peppra samt strö till sist över litet hackad persilja.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N