Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Ajvar

Ingredienser
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
5 röda paprikor
2 auberginer
3 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar

10 portioner

Ajvar är en traditionell jugoslavisk sås som med fördel serveras till grillrätter.Även bra som smaksättare i grytor, såser och röror Håller sig flera veckor i kylen


Sätt ugnen på grill. Finhacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk rapsolja tills allt är mjukt. Dela paprikorna i halvor, ta bort kärnorna. Dela auberginerna på längden. Grilla paprika och aubergine med skalsidan uppåt i ugnen tills skalet är bränt och bubbligt. Låt svalna något och lägg i plastpåse 10 minuter så släpper skalet lättare. Skala och mixa grönsakerna med lök. Smaksätt med resten av oljan, vinäger, salt och peppar.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

åh så bra :) det som jag letat efter :) tackar

stumpan





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N