|
|
Ajvar
Ingredienser
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
5 röda paprikor
2 auberginer
3 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
10 portioner
Ajvar är en traditionell jugoslavisk sås som med fördel serveras till grillrätter.Även bra som smaksättare i grytor, såser och röror Håller sig flera veckor i kylen
Sätt ugnen på grill. Finhacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk rapsolja tills allt är mjukt. Dela paprikorna i halvor, ta bort kärnorna. Dela auberginerna på längden. Grilla paprika och aubergine med skalsidan uppåt i ugnen tills skalet är bränt och bubbligt. Låt svalna något och lägg i plastpåse 10 minuter så släpper skalet lättare. Skala och mixa grönsakerna med lök. Smaksätt med resten av oljan, vinäger, salt och peppar.
|
|