Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morotsmarmelad

MOROTSMARMELAD

2 kg morötter
vatten
3-4 citroner eller 2 citroner och 2 apelsiner
1.25-1½ kg strösocker

1. Tvätta,skrapa och skär morötterna i bitar, koka dem mjuka i
så lite vatten som möjligt.
2. Passera eller mal morötterna.
3. Tvätta citronerna och skala av det gula med en potatisskalare.
4. Skär eller klipp skalen i strimlor. Koka dem sakta mjuka i 3-4 dl av
morotsvattnet. Tillsätt morötterna och fortsätt kokningen en stund.
5. Tillsätt morötterna, sockret och pressad citronsaft och låt marmeladen
koka på svag värme tills den tjocknat.
6. tag av från värmen och skumma väl. Häll upp på varma burkar.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Morotsmarmelad | Recept | Övriga recept | Marmelad, sylt, gele, sirap, syltat och inlagt

kan rekommenderas min kompis gjorde alltid morotsmarmelad o de va jättesmarrigt

oldwolfie

Visa artikel


Låter som en god marmelad.

Ett recept som måste testas till sommaren

SOFIE24

Visa artikel


Tack för påpekandet. Har nu rättat till receptet. Hoppas att allt stämmer nu.

brittmarie

Visa artikel


Strösocker?

När ska strösockret blandas i?

SOFIE24

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N