Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FETAOSTFYLLD LAXFILÉ MED SPENATDUCHESSE

FETAOSTFYLLD LAXFILÉ MED SPENATDUCHESSE

1,6 kg laxfile; (Skinnet kvar)
1 tesked salt
2 kryddmått svartpeppar; grovmalen
olja; till pensling
-----------------------------------
--- FYLLNING ---
200 gram fetaost
1 deciliter vispgrädde
0,5 deciliter rödlök; finhackad
3 matsked kapris
-----------------------------------
--- SPENATDUCHESSE ---
12 medelstora potatisar
1 deciliter spenat,hackad; urkramad
4 matsked smör
4 stycken äggulor
1 tesked salt
2 kryddmått svartpeppar
2 kryddmått muskotnöt; riven
-----------------------------------
--- TILLBEHÖR ---
8 mellanstora tomater
olivolja; till pensling
1 tesked rosmarin; finstött
0,5 tesked salt
1 kryddmått svartpeppar
-----------------------------------
--- GARNERING ---
tunna rödlöksringar
basilikablad
Köp en mittbit på drygt 1,5 kilo av en färsk lax och be att få den filéad i
affären. Var sedan noga med att putsa bort revben och fenfästen samt tag bort småbenen som sitter rakt ner i köttet med hjälp av en plattång. Du har nu två helt benfria filéer på vardera ca 600 g. Dela varje filé så att du slutligen får 8 lika stora portionsbitar (OBS: skinnet ska vara kvar).
Gör så här:
1. Gör ett längsgående djupt snitt, som en ficka, mitt uppe på varje
portions-laxfilé.
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda i grädden, tillsätt löken och kaprisen.

Fördela fyllningen i laxfiléerna och ställ dem i en smord ugnslångpanna. Så här långt kan du förbereda dagen innan.

2. Spenatduchessen: Skala och koka potatisen mjuk. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av.
Pressa potatisen och blanda i spenat (väl utkramad), smör, äggulor och
kryddor. Blanda allt väl.
I samband med serveringen spritsar du moset till toppar på en smord
ugnsplåt och gratinerar
dem i 225° ugn ca 10 minuter.
3. I samband med serveringen ska även tomaterna in i ugnen för gratinering. De kan samsas på samma plåt som potatisen de sista 5-6 minuterna av dess gräddningstid.
Dela tomaterna i halvor och pensla dem lätt med olivolja. Blanda rosmarin, salt och peppar och krydda tomathalvorna innan de sätts in i ugnen.
4. Även laxen ska in i ugnen tillsammans med potatisen och tomaterna.
Pensla laxfiléerna lätt med olivolja och krydda dem med salt och svartpeppar. Ställ långpannan med laxen längst ner i ugnen och plåten med potatis och tomater på mittfalsen. Laxen behöver 10-12 minuter i ugnen.
Fördela lax, potatistoppar och tomathalvor på heta tallrikar eller
uppläggningsfat och servera omgående.
8 personer



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  FETAOSTFYLLD LAXFILÉ MED SPENATDUCHESSE | Recept | Fisk & skaldjur | Fisk

:pokal:

Supergott, fem stjärnor :-D

Webmaster Jim Admin

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N