Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FETAOSTFYLLD LAXFILÉ MED SPENATDUCHESSE

FETAOSTFYLLD LAXFILÉ MED SPENATDUCHESSE

1,6 kg laxfile; (Skinnet kvar)
1 tesked salt
2 kryddmått svartpeppar; grovmalen
olja; till pensling
-----------------------------------
--- FYLLNING ---
200 gram fetaost
1 deciliter vispgrädde
0,5 deciliter rödlök; finhackad
3 matsked kapris
-----------------------------------
--- SPENATDUCHESSE ---
12 medelstora potatisar
1 deciliter spenat,hackad; urkramad
4 matsked smör
4 stycken äggulor
1 tesked salt
2 kryddmått svartpeppar
2 kryddmått muskotnöt; riven
-----------------------------------
--- TILLBEHÖR ---
8 mellanstora tomater
olivolja; till pensling
1 tesked rosmarin; finstött
0,5 tesked salt
1 kryddmått svartpeppar
-----------------------------------
--- GARNERING ---
tunna rödlöksringar
basilikablad
Köp en mittbit på drygt 1,5 kilo av en färsk lax och be att få den filéad i
affären. Var sedan noga med att putsa bort revben och fenfästen samt tag bort småbenen som sitter rakt ner i köttet med hjälp av en plattång. Du har nu två helt benfria filéer på vardera ca 600 g. Dela varje filé så att du slutligen får 8 lika stora portionsbitar (OBS: skinnet ska vara kvar).
Gör så här:
1. Gör ett längsgående djupt snitt, som en ficka, mitt uppe på varje
portions-laxfilé.
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda i grädden, tillsätt löken och kaprisen.

Fördela fyllningen i laxfiléerna och ställ dem i en smord ugnslångpanna. Så här långt kan du förbereda dagen innan.

2. Spenatduchessen: Skala och koka potatisen mjuk. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av.
Pressa potatisen och blanda i spenat (väl utkramad), smör, äggulor och
kryddor. Blanda allt väl.
I samband med serveringen spritsar du moset till toppar på en smord
ugnsplåt och gratinerar
dem i 225° ugn ca 10 minuter.
3. I samband med serveringen ska även tomaterna in i ugnen för gratinering. De kan samsas på samma plåt som potatisen de sista 5-6 minuterna av dess gräddningstid.
Dela tomaterna i halvor och pensla dem lätt med olivolja. Blanda rosmarin, salt och peppar och krydda tomathalvorna innan de sätts in i ugnen.
4. Även laxen ska in i ugnen tillsammans med potatisen och tomaterna.
Pensla laxfiléerna lätt med olivolja och krydda dem med salt och svartpeppar. Ställ långpannan med laxen längst ner i ugnen och plåten med potatis och tomater på mittfalsen. Laxen behöver 10-12 minuter i ugnen.
Fördela lax, potatistoppar och tomathalvor på heta tallrikar eller
uppläggningsfat och servera omgående.
8 personer



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N