Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

GRILLAD GÖSFILÉ PÅ GRÖN BÄDD

GRILLAD GÖSFILÉ PÅ GRÖN BÄDD

0,5 deciliter timjan; färsk
0,5 deciliter mejram; färsk
eller
0,5 deciliter oregano; färsk
0,5 deciliter olivolja
0,5 deciliter vatten
1 tesked salt
600 gram potatis; färsk
1 stycken fänkål
200 gram sockerärtor
3 stycken salladslökar
600 gram gösfilé
1 tesked salt
2 kryddmått vitpeppar
1 matsked olivolja
-----------------------------------
--- GARNERING ---
2 stycken tomater; i tärningar
1 liten rödlök; skivad
En snabbgjord rätt där potatis och grönsaker får härlig smak av färska
örter.
Du som inte har tillgång till färska kryddor kan ta hackad persilja och
gräslök eller torkade örtkryddor.
Gör så här:
1.
Hacka de färska kryddorna fint, gärna i matberedare. Tillsätt olja, vatten
och salt.
2.
Skrapa och skiva potatisen.
Skölj, ansa och skiva fänkål och salladslök.
Ansa sockerärterna.
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i potatisskivorna och låt dem koka ca 7
min.
Lägg sedan i fänkålen och låt den koka ca 3 min.
Lägg därefter ned sockerärter och salladslök ca 1 min.
När det är färdigkokt häller du av vattnet och blandar grönsakerna med
kryddoljan.
Smaka av om det behövs salt.
3.
Salta och peppra fiskfiléerna och pensla dem med olivolja.
Grilla dem i grillpanna eller över glödbädd.
Lägg fisken på grönsaksbädden och toppa med tomattärningar och rödlök.
4 pers



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N