Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Aniskryddat brännvin

Anis finns i ca 90 arter och ett par av dem växer vilt i Norden. Extrakt från roten lär användas som medicin mot heshet och halssjukdomar. Andra kända användningsområden för anis är Kungen av Danmark (bröstkarameller) och i alkoholhaltiga drycker som Anisette och Absint.

Den kan krydda brännvin både tillsammans med andra kryddor eller för sig själv. Här är ett recept med enbart anis.


Gör så här:
Häll av ca 5 cl Brännvin Special (helbutelj) i en kopp. Lägg i två kaffeskedar anisfrön. Täck med plastfilm och låt stå något dygn i rumsvärme.

Filtrera genom kaffefilter och häll tillbaka i flaskan. Låt stå några veckor att mogna.

Smakar bäst rumstempererat.



gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N