Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Aniskryddat brännvin

Anis finns i ca 90 arter och ett par av dem växer vilt i Norden. Extrakt från roten lär användas som medicin mot heshet och halssjukdomar. Andra kända användningsområden för anis är Kungen av Danmark (bröstkarameller) och i alkoholhaltiga drycker som Anisette och Absint.

Den kan krydda brännvin både tillsammans med andra kryddor eller för sig själv. Här är ett recept med enbart anis.


Gör så här:
Häll av ca 5 cl Brännvin Special (helbutelj) i en kopp. Lägg i två kaffeskedar anisfrön. Täck med plastfilm och låt stå något dygn i rumsvärme.

Filtrera genom kaffefilter och häll tillbaka i flaskan. Låt stå några veckor att mogna.

Smakar bäst rumstempererat.



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N