Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Fläskfilé till buffé

Snossans marinerade fläskfile.

Ca.10 pers på buffebord.

Det här behövs.
1 Kg fläskfile
fett att bryna i
2 tsk grov svartpeppar

Marinad
2msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1dl vatten
1 tsk salt
2stora pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
1 tsk dragon
1/2 tsk timjan
1 tsk rosmarin

Gör så här:
1. Bryn fläskfilen runt om i lite fett i panna,salta och peppra.
2.Efterstek i 200 grader i ugnen i ca.15-20 min.Låt köttet kallna.
3.Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en plastlåda med lock.
4. Blanda allt till marinaden.Häll den över köttet.Lägg på locket och låt det stå tills nästa dag.Lägg upp på fat lite omlott skeda marinad över.
Garnera i grupper med körsbärstomater och sockerärtor.

Sås till fläskfilen.
Ca 5 dl.till 10 port.
1 knippe persilja
2 burkar lätt creme fraiche,4 dl.
1/2 pressad vitlöksklyfta
1krm sambal oelek eller 1/4 krm cayennepeppar eller 2 droppar tabasco
1/2 tsk salt

Gör så här:
Hacka persiljan grovt och rör ihop den länge med övriga ingredienser.
Smaka av och ställ såsen kallt tills nästa dag.



evelina
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N