Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Gör så här
Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer.
Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
Blanda den hackade matjessillen med lite spad från burken, gräddfilen, crème fraichen och löken i en bunke.
Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.
Fördela blandningen i formen.
Ställ i kylen i minst 4 timmar