Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Matjessilltårta

Matjessilltårta

14 portioner
100 g smör
200 g kavring
4 gelatinblad
250 g finhackade matjesfiléer, spara spad från burk
3 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök

Garnering:
0,5 finhackad rödlök
0,5 dl hackad gräslök
10 blommor från gräslök


Gör så här
Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer.
Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
Blanda den hackade matjessillen med lite spad från burken, gräddfilen, crème fraichen och löken i en bunke.
Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.


Fördela blandningen i formen.
Ställ i kylen i minst 4 timmar



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N