Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Matjessilltårta

Matjessilltårta

14 portioner
100 g smör
200 g kavring
4 gelatinblad
250 g finhackade matjesfiléer, spara spad från burk
3 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök

Garnering:
0,5 finhackad rödlök
0,5 dl hackad gräslök
10 blommor från gräslök


Gör så här
Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer.
Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.
Blanda den hackade matjessillen med lite spad från burken, gräddfilen, crème fraichen och löken i en bunke.
Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.


Fördela blandningen i formen.
Ställ i kylen i minst 4 timmar



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N