Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italienskt kryddbröd i långpanna

50g jäst
7 dl ljummet vatten
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
½ dl olja
3 dl rågsikt
10 dl vetemjöl

Flingsalt, rosmarin, olivoja

Smula jästen i en skål. Häll på vattnet. Rör till jästen löst sig. Häll i sirap, salt och olja. Rör i mjölet och arbeta ihop degen kraftigt. Den ska bli blank och smidig. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 35x40 cm. Pensla pappret med olivolja och platta ut degen med mjölad hand (den är ganska kletig). Låt degen jäsa i en halvtimme under duk.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck med ett finger några hål i den jästa degen. Pensla på rikligt med olja. Det blir gott om man strör lite salt och rosmarin på.
Grädda plåten mitt i ugnen i 20-30 minuter.
Skär upp brödet i rutor.

// Norpan



Norpan
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N