|
|
Italienskt kryddbröd i långpanna
50g jäst
7 dl ljummet vatten
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
½ dl olja
3 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
Flingsalt, rosmarin, olivoja
Smula jästen i en skål. Häll på vattnet. Rör till jästen löst sig. Häll i sirap, salt och olja. Rör i mjölet och arbeta ihop degen kraftigt. Den ska bli blank och smidig. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 35x40 cm. Pensla pappret med olivolja och platta ut degen med mjölad hand (den är ganska kletig). Låt degen jäsa i en halvtimme under duk.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck med ett finger några hål i den jästa degen. Pensla på rikligt med olja. Det blir gott om man strör lite salt och rosmarin på.
Grädda plåten mitt i ugnen i 20-30 minuter.
Skär upp brödet i rutor.
// Norpan
|
|