Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italienskt kryddbröd i långpanna

50g jäst
7 dl ljummet vatten
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
½ dl olja
3 dl rågsikt
10 dl vetemjöl

Flingsalt, rosmarin, olivoja

Smula jästen i en skål. Häll på vattnet. Rör till jästen löst sig. Häll i sirap, salt och olja. Rör i mjölet och arbeta ihop degen kraftigt. Den ska bli blank och smidig. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 35x40 cm. Pensla pappret med olivolja och platta ut degen med mjölad hand (den är ganska kletig). Låt degen jäsa i en halvtimme under duk.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck med ett finger några hål i den jästa degen. Pensla på rikligt med olja. Det blir gott om man strör lite salt och rosmarin på.
Grädda plåten mitt i ugnen i 20-30 minuter.
Skär upp brödet i rutor.

// Norpan



Norpan
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N