Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Laxpaj

Har hittat detta recept i Buffe´för länge sedan och det har blivit en favorit särskilt på sommaren


LAXPAJ


4-6 pers.
För mer skaldjurskänsla tillsätt lite skalade räkor eller kräftstjärtar

3 dl Vetemjöl
150 gr Smör eller marg
2 msk Kallt vatten

Fyllning

250 gr Strimlad, rökt eller gravad lax
10 cm Purjo
½ dl Finhackad dill
2 st Avocado

Äggstanning

3 st Ägg
2 dl Mjölk
1 dl Grädde
1½ dl Riven ost
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar


Blanda samman mjöl o matfett. Tillsätt vatten o arbeta samman till en rund degboll, gärna i matberedaren. Svep in i plastfolie och låt vila svalt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Skär laxen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Finhacka dillen.
Skala kärna ur o skiva avocadofrukterna tunt. Fördela lax, dill o purjo i det förgräddade pajskalet.
Blanda samman ägg, mjölk, grädde, riven ost samt kryddor.
Häll stanningen över fyllningen o lägg ner avocadoskivorna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen har fått fin färg.



Eva St
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N