Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Laxpaj

Har hittat detta recept i Buffe´för länge sedan och det har blivit en favorit särskilt på sommaren


LAXPAJ


4-6 pers.
För mer skaldjurskänsla tillsätt lite skalade räkor eller kräftstjärtar

3 dl Vetemjöl
150 gr Smör eller marg
2 msk Kallt vatten

Fyllning

250 gr Strimlad, rökt eller gravad lax
10 cm Purjo
½ dl Finhackad dill
2 st Avocado

Äggstanning

3 st Ägg
2 dl Mjölk
1 dl Grädde
1½ dl Riven ost
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar


Blanda samman mjöl o matfett. Tillsätt vatten o arbeta samman till en rund degboll, gärna i matberedaren. Svep in i plastfolie och låt vila svalt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Skär laxen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Finhacka dillen.
Skala kärna ur o skiva avocadofrukterna tunt. Fördela lax, dill o purjo i det förgräddade pajskalet.
Blanda samman ägg, mjölk, grädde, riven ost samt kryddor.
Häll stanningen över fyllningen o lägg ner avocadoskivorna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen har fått fin färg.



Eva St
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N