Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tjälknul/tjälknöl

Någon som har ett bra recept på tjälknul/tjälknöl? Hur man gör iordning själva steken vet jag, men jag har inget bra recept på lagen den ska läggas i.

="gulli"
Tjälknöl på älg

2 st älginnanlår

Lag:
5 dl japansk soja
4 l vatten
4 dl socker
1 kg salt
20 svartpepparkorn
20 enbär
10 lagerblad

Lägg det frusna älginnanlåret på galler över långpanna i ugnen. Ställ temperaturen till ca 80°C och låt långsamt gå färdigt i 10-12 timmar. Använd gärna stektermometer och avbryt vid strax under 70°C. Lägg den varma tjälknölen i lagen och låt vila i kyl över nat­ten. Ta upp ur lagen och servera skivat som rostbiff.Yin o Yang
 

 
 
 

  Tjälknul/tjälknöl | Recept | Kött | Vilt

Här är mitt recept på TjälknölTjälknöl1½ kg fryst älgköttSaltlag6 dl vatten1 dl salt1 tsk strösocker½ kryddmått saltpeterLägg älgsteken på ett galler med en långpanna under, och sätt in den i ugnen i 75 grader i ca 12 timmar. Blanda saltlagen och häll det i en platpåse, lägg sedan i köttet. Låt påsen ligga i en bunke. Låt det ligga i 4-6 timmar och vänd den då och då.lycka till!
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg2 st älginnanlårLag:

5 dl japansk soja

4 l vatten

4 dl socker

1 kg salt

20 svartpepparkorn

20 enbär

10 lagerbladLägg det frusna älginnanlåret på galler över långpanna i ugnen. Ställ temperaturen till ca 80°C och låt långsamt gå färdigt i 10-12 timmar. Använd gärna stektermometer och avbryt vid strax under 70°C. Lägg den varma tjälknölen i lagen och låt vila i kyl över nat­ten. Ta upp ur lagen och servera skivat som rostbiff.

gulli G

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N