Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jordgubbspaj med citronkräm

Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk strösocker
2-3 msk vatten
Fyllning
1 burk (250g) kesella gourmet
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 st citron
1 liter (ca 500 g) jordgubbar
Garnering
citronmeliss
florsocker
Gör så här.
1.Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl,matfett och socker, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2.Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter.
Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner
under gräddningen.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt det svalna.
4. Gör fyllningen: Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker
och citronskal till en smidig kräm.
5. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar
så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar.
Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N