Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

After eightkladdkaka

After eightkladdkaka

100g smör
100g mintchokladkakor (ex. after eight)
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2½ msk kakao
1½ tsk bakpulver

Glasyr:
150g mintchokladkakor ex after eight

Smörj och bröa en form ca 21 cm i diameter. Smält smöret på och dra av plattan. Bryt ner mintchokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladblandningen. Rör noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen, grädda i 18 min i 175°C. Ta ut kakan och täck toppen med mintkakor. Grädda 5 min till tills de smälter och bred sedan ut dem så at de täcker hela toppen på kakan. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara kallt.

Källa: Kladdkakeboken



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N