Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grovt Formbröd

Grovt Formbröd 2 st.


Ingredienser:

25 g smör
6 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
11 dl grovt rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl


Gör så här:

1. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk och låt degspadet bli fingervarmt.

2. Smula sönder jästen i en degbunke, häll i lite av degspadet och rör ut jästen. Tillsätt resten av degspadet, salt, rågmjöl och 4 dl av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 30-40 minuter.

3. Ta upp degen och arbeta in resten av mjölet. Degen ska vara ganska hård.

4. Dela degen i 2 delar. Rullla ut till limpor.

5. Lägg dem i smorda, avlånga formar, ca 1½ l.

6. Låt brödet jäsa till nästan dubbel storlek, ca 45 minuter.

7. Grädda i ugn i 175° i ca 1 timme.

8. Ta ut bröden och pensla med lite varmt vatten.

9. Lägg bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N