Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grovt Formbröd

Grovt Formbröd 2 st.


Ingredienser:

25 g smör
6 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
11 dl grovt rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl


Gör så här:

1. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk och låt degspadet bli fingervarmt.

2. Smula sönder jästen i en degbunke, häll i lite av degspadet och rör ut jästen. Tillsätt resten av degspadet, salt, rågmjöl och 4 dl av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 30-40 minuter.

3. Ta upp degen och arbeta in resten av mjölet. Degen ska vara ganska hård.

4. Dela degen i 2 delar. Rullla ut till limpor.

5. Lägg dem i smorda, avlånga formar, ca 1½ l.

6. Låt brödet jäsa till nästan dubbel storlek, ca 45 minuter.

7. Grädda i ugn i 175° i ca 1 timme.

8. Ta ut bröden och pensla med lite varmt vatten.

9. Lägg bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N